Skip to content
18 reacties
1297 weergaves

Ja of Nee? En jij?

Hoi, ik wil misschien Donor worden, maar ik twijfel heel erg:
Voor:
-Goed voor mensen, ik help er echt iemand mee
Tegen:
-Als ik dood ben, gaan mensen in mijn lichaam dingen eruit snijden

Ik wil graag weten wat ik moet doen, en ik wil graag weten of jullie donor zijn of niet, en jullie mening natuurlijk..
Thx!

14 jaar
13 jaren geleden

18 Reacties

  • Nou als jij geen donor word en jij hebt dingen nodig. Gaan zij jouw ook niet helpen.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Je kan als je donor word alsnog gecremeerd worden je hebt dan allen iets niet meer wat je toch niet meer nodig hebt ik ben voor

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben sinds mn 17e geregistreerd als geen donor om bepaalde redenen. Je kan vanaf je 12e registreren en altijd nog wijzigen. Als je (nu nog) twijfelt dan adviseer ik je om keuze nee te doen. Die later nog een ja kan worden. Formulier kan je bij de gemeente krijgen of of uitprinten op internet. Succes

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik wil donor worden

     Ik wil ook donor worden. Ik denk zo: Als ik overlijdt bijv. door een ongeluk, en ik ga zelf dood, kun je beter je orgaan weggeven. Dan is er nog iemand die er wat aan heeft.   Als je het raar vindt dat mensen dan in je lichaam snijden: Als je wordt gecremeerd verbranden je organen, maar als je wordt begraven dan worden je organen uitgevreten door diertjes in de grond.   Al met al vind ik dus dat je beter donor kunt worden. Zo help je andere mensen als je er zelf niks meer aan hebt (om het even direct te zeggen).   Weet je al wat je gaat doen? Succes :)

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • Ja.

    Ik ben ook donor, om dezelfde reden als jij bij 'voor' hebt. Ik heb me opgegeven op mijn twaalfde (het kan pas vanaf die leeftijd) en toen heb ik besloten dat ik niet wil dat mijn netvlies en huid gedoneerd worden, maar ik twijfel al een tijdje om dat terug te draaien, want als dode heb je toch niks meer aan je lichaam. Succes! (heb je eigenlijk al besloten? Laat het horen!)

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • absoluut!!

    ik zou het zeeeker doen. ik vind zelf dat je geen recht heb op donororganen wanneer je die nodig hebt als je jezelf niet hebt geregistreerd als donor. en ik ben christelijk, ik geloof in leven na de dood, de hemel. je stoffelijk overschot is daar niet nodig, en ik heb zelf het gevoel dat ik ook eens een keertje nuttig ben.

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • zeker weten

    sinds mijn neefje van toen 5 een jaar geleden is gestorven, omdat hij niet op tijd een goede nier kreeg ben ik volledig donor. Het is zeer dringend nodig dat er veel donoren komen. bij het kiezen van een donor spelen er meer dingen mee, bloedgroep, leeftijd enz. daarom is er een zwaar tekort aan nieren etc. als je er iemand mee kan helpen   waarom niet ?   xxsucces met je keuze

    20 jaar
    12 jaren geleden
  • gewoon doen

    Ben donor. Gewoon doen. Stel je voor dat je zelf op een nier ligt te wachten. Vandaag regelen ... afgesproken? Ir. 

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • dankbaar

    het was niet normaal hoe blij er iemand was met (waarschijnlijk) een nier en een hartklep van mijn oma. er waren mensen die geprobeerd hebben om te achterhalen aan wie zij het leven van een dierbare aan te danken hebben (aan mijn oma dus). het was erg mooi om dat mee te maken, ondanks dat ik mijn oma heb verloren. ik had ergens het gevoel dat zij toch weer verder leeft, als is het maar 1 nier van haar. ik ben toen ook meteen donor geworden. de kist was op de begrafenis open. je ziet niet dat er mensen in hebben gesneden om organen eruit te halen, ze doen dit erg netjes en respectvol tegenover de nabestaanden.

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • bovendien...

    Zelfs als er wel een hemel en hel zouden zijn of een ander hiernamaals, dan nog. Daar heb je je stoffelijk lichaam niet nodig. Recyclen die boel! D.

    18 jaar
    13 jaren geleden
  • dood is dood.

    dood is dood, er bestaat geen hemel of zoiets als je even logisch nadenkt. Het is beter dat er mùet jou lichaam dan nog iets gedaan kan worden

    16 jaar
    13 jaren geleden
  • doen!

    hai. Ik ben ook donor. voor bijna alles. Bepaalde dingen niet. Volgens mij huid en nog iets. Ik zal het echt wle doen. Ten eerste ben je niet elk jaar nodig. Ik ben twee jaar nog niet nodig geweest. De tijd komt nog wel. Als je dood bent merk je toch niets. Je kan iemand zijn leven redden en ze maken je lichaam weeer heel mooi. Denk hier maar eens over na. En: stel je hebt een formulier opgestuurd en komt er later achter dat je wat aan wil vullen of doorstrepen kan je dat altijd nog doen. Je zit er niet aan vast. Succes

    19 jaar
    13 jaren geleden
  • donor worden

    vanaf dat je meerderjarig ben kan je pas donor worden ik zelf zeg ja word donor, je bent dood en anders word je toch begraven of gecrimeerd en verteren ook je lichaamsdelen die nog gebruikt hadden kunnen worden voor iemand die ernstig ziek is. en trouwens dat ze in je lichaam zitten, daar merk je niks van, en als familie leden&vrienden je willen zien (dood) ben je sowieso helemaal opgevuld en opgemaakt en zie je daar niks van, ik zou me er niet zo druk om maken je bent pas 14 en als je 18 bent kan je ja of nee zeggen.  

    15 jaar
    13 jaren geleden
  • @...

    Ben ik  het mee eens.

    15 jaar
    13 jaren geleden
  • ...

    Ik ben volledig Donor. waarom? heel simpel ik hecht geen waarden aan mijn lichaam boven iemand ander's lichaam.. dood = dood voor mij..

    18 jaar
    13 jaren geleden
  • twijfel

    Als je dood bent voel je niks meer en heb je je lichaam niet meer nodig. Dus dat kan toch geen probleem zijn. Het snijden in je lichaam lijkt je alleen niks, omdat je je het voorsteld als levend persoon. Maar stel je je voor dat je dood bent en in je graf ligt en al die kostbare organen liggen daar maar, terwijl andere mensen ermee geholpen kunnen worden.   Ik zelf heb heel lang getwijfeld en wou het ook niet. tot nu toe heb ik ook niks geregeld. Maar sinds kort ken ik iemand die een slecht functionerende nier heeft en die moet 3 keer per week naar het dialysestation. De dag voordat hij gaat voelt hij zich al slecht, dan is hij een paar uur daar en dan daarna heeft hij een 'kater'. hij kan niet op vakantie, hij kan niet een paar dagen weg op cursus ofzo. zijn hele leven draait om de bezoeken aan de dialyse. Hij staat op de wachtlijst voor een niertransplantatie en dat zou zo'n enorme vooruitgang voor hem zijn, eindelijk een normaal leven. Ik hoop dat dat snel gaat gebeuren. Sinds ik dat weet zit ik er nu aan te denken om iets te regelen, zodat ze na mijn dood (bijna) alles mogen gebruiken.

    17 jaar
    13 jaren geleden
  • OK

    Er is helemaal niks mis met donor worden. Er zijn er veel te kort en je voelt er toch niks meer van als je dood bent en er worden lichaamsdelen uit je gehaald :D 

    15 jaar
    13 jaren geleden
  • TIP

    Als je er nu gewoon voor kiest om bloed-donor te worden merk je er alleen wat van als je leeft! En dan help je ook mensen!

    13 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten