Skip to content
30 reacties
1351 weergaves

kapitalisme en communisme samen

is het een goed ide als je kapitalisme en communisme samen werken bij voor beelt het ide dat alle mensen gelijk zijn maar wie hard werkt krijgt meer betaalt dan iemand die niks doet of bestaat dit all  

14 jaar
13 jaren geleden

30 Reacties

  •   Communisme het systeem werkt alleen als dat op democratische wijze middels referendum word ingevoerd en ook weer weg gestemd kan worden om de zoveel jaar, maar onder dictatuur werkt het minder.     Beetje slijmen bij de partij en je kon het verdienen om lid te worden van de partij dus de autoriteit trapte er in toen die naar een bijeenkomt van communisten in Denmark wou gaan en zogenaamd een lezing wou geven hoe goed de DDR was en heeft nog nooit een voet op Deense bodem gezet maar gelijk via west Duitsland naar de familie lid in nederland. mijn moeder is nederlander

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • wtf

     he kerel ga eerst eens wat boeken lezen en doe wat aan je spelling en je zins formatie voor dat je je in een discussie gaat mengen die te hoog gegrepen is voor jou!

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • onzin

    het communisme hier in nederland heeft veel goeds gedaan, beter dan al dat rechtse/ wat ons land nu heeft. hopelijk komt de sp aan het bewind en wordt de pvda ook weer links.

    20 jaar
    12 jaren geleden
  • commies zo slech als nazis

    wat te hell communisme is bijna het zelfde als nazisme en warom ussr unie van de SOCIALISTISCHE sovjet republiek  en    nsdap nationaal SOCIALISTISCHE duitse arbeiders partij  en waar waren de communisten en de nazis allebei voor  de arbeiders dus nee communisme werekt niet en om dat het mee gaat met dictatuur en als ik het mis heb heb je altijd nog dat winkels geen reclame hebben omdat je tog well betaald krijgt dus geen inkomen wand de winkel word betaald door de partij maar niet veel geld nee je kan geen goed eten meer verkopen dus erkomt zowiezo niemand HET WEREKT NIET

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • reactie

     dit is eigenlijk al het idee van marx, het communisme heeft nooit gezegd dat iedereen evenveel moet verdienen maar dat iedereen verdient waar hij voor werkt. dus een bouwvakker die de hele dag hard werkt met risico's voor gezondheid moet meer gaan verdienen dan een rihanna die de hele dag niks bijzonders doet.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • gelijkwaardig / oftewel een menswaardig bestaan.

    Links heeft gestreden voor goede sociale zekerheid en wetten.Alleen deze kapitalistische regering breekt alles af ter verrijking van de armen en bevordering van de rijken. Mee eens met mijn voorganger  veel mensen hadden voor de oorlog geen menswaardig bestaan in nederland en dit dreigt nu weer dezelfde kant op te gaan.De SP is momenteel de enigste partij die weerstand biedt tegen deze graaicultuur.Hopelijk strijdt in de toekomst de PVDA ook eens weer mee.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • gelijk en gelijkwaardig en rechts.

    Een rechtse regering heeft nog nooit bijgedragen aan gelijkwaardigheid.Maar altijd armoede voor de onderste laag van de bevolking. Het FNV spotje met die lachende Rutte klopt precies.Rechts luistert niet naar de mensen in het algemeen,die tellen niet mee.Wie de geschiedenis kent weet dat de jaren '30 en ervoor grote armoede kent.Alleen de bovenste laag had het goed,die profiteerde onder anderen van ons rijke Indie.Mensen die protesteerden tegen deze armoede werden gezien als parasieten,die geen recht hadden op een fatsoenlijk leven,die werden zelfs neergeschoten bij het jordaan oproer.Daarom al wat rechts is deugt niet en zal ook nooit deugen.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • gelijk en gelijkwaardig

    Ik zie een aantal mensen het hebben over gelijkheid maar dat is sowieso niet te bespreken daar niemand gelijk is.
    Iedereen is gelijkwaardig en vanuit dat oogpunt dient gehandeld te worden naar mijn mening.
    In mijn beleving is het kapitalisme een prima systeem om een maatschappij op te bouwen maar op een gegeven moment gaat het bevordering tegenwerken, door zogenaamde `schulden´. We leggen onszelf dus zelfverzonnen beperkingen op.   We beschermen hier in de EU onze eigen markt door belachelijk hoge invoerpremies waardoor dus de boeren in Afrika met hun producten blijven zitten. En als dat nog niet genoeg is dumpen wij alles wat we teveel hebben (anders verdienen we niet genoeg door het te grote aanbod) bij hen zodat ze zelf helemaal niets meer hoeven en zullen kunnen doen.   Is het niets eens tijd dat de westerse beschaving inziet dat het op een gegeven moment belangrijker is welvaart te verspreiden dan het in te perken en te verhogen wat nu gebeurt??   Ik zag iemand schrijven dat iederen gelijke toegang zou moeten krijgen tot algehele voorzieningen, daar ben ik het helemaal mee eens. Zaken als onderwijs en zorg zouden nooit geld mogen kosten voor diegenen die het genieten. Probleem is alleen dat het wel geld kost. Overkoepelende probleem is daarbij dat we geld nodig hebben als mensheid om te kunnen functioneren, bij opgeteld de hedendaagse "voor wat hoort wat" mentaliteit.
    Het zou de mens goed doen om anno 2012 de horizon te verbreden en om een andere manier te gaan bedenken om dingen te regelen op deze aardbol.   Hierboven schrijft iemand: weg met rechts.
    Wat is dat voor onzin? Ik ben alles behalve rechts ingesteld maar zomaar iets typen heeft geen zin. Zeker zoiets niet, zonder enige toevoeging waarom.

    20 jaar
    12 jaren geleden
  • sp

    SP prima partij beter als VVD.

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • mee eens

    volledig mee eens.weg met rechts.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • rechtse regering.

    Wie de geschiedenis leest met name de jaren '30 weet hoe goed een rechtse regering was. Wilhelmina was de rijkste vrouw ter wereld en kinderen stierven in nederland stierven soms van ondervoeding.Zou momenteel liever in moskou wonen dat lijkt me prettiger dan in dit vervelende nederlandje met al zijn kinderachtig gedoe,voorbeeld kleine verkeersovertredinkjes verdubbelen met boetes,gehandicapte kinderen die nog thuis wonen hun uitkering afpakken als ouders een uitkering hebben.Wat is het toch goed in nederland,nu voor veel mensen niet meer.Geef mij dus maar een linkse regering beter dan al dat rechts.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • nog nooit links geweest

     @jongen 18 .. Je maakt het wel heel populair-simpel in je mening over Spanje. Je gaat voorbij aan een internationale crisis. Zeg je ook over het bankroet van Italië dat dat komt door de corrupte rechtse regeringen van Berlusconi en dat de conservatief-rechtse Karamanlis in Griekenland de boel heeft geflest? Simpel hoor!   In Nederland was nog nooit een linkse regering en die komt er niet. Dit komt hoofdzakelijk door twee dingen: 1) Nederlanders (ook de arbeiders) zijn overwegend van gematigd conservatief tot ronduit rechts. Vreemdelingenhaat wordt daarbij voor lief genomen en de grootste krant van Nederland is alles behalve Links. 2)Tussen zich Links noemende partijen zijn enorme verschillen in opvattingen. De SP is bijvoorbeeld sterk conservatief en wil bijna naar het land van Ooit naar een Nederland dat niet meer . GroenLinks is sterk internationaal gericht en streeft naar modernisering van de maatschappij.  De PvdA heeft voor een groot deel haar bestaansrecht verloren. In haar strijd heeft ze veel bereikt voor haar traditionele aanhang en die aanhang stemt nu VVD of PVV. D66 is een middenpartij die niet bij Links wil horen maar die qua opvattingen over burgerrechten echt Links is. Ir.

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • liever vandaag

    Hoe sneller deze rechtse regering opstapt hoe liever ik het heb.Links is eerlijker en rechtvaardiger dan Rutte en zijn maten.Schande die verhoging AOW terwijl er steeds meer jeugdwerkloosheid komt in dit land dat iedere dag steeds meer bergafwaarts gaat en eigenlijk niet meer is te redden als deze regering nog meer bezuinigt terwijl veel mensen nu al niet meer rondkomen door hun afbraak van ons hele sociale stelsel en samenwerking met landen die alleen maar willen profiteren van ons. Verder Amerika niet langer steunen en Israel die een hele bevolkingsgroep onderdrukt.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • ..

    Ja idd laten we ook hopen dat er een linkse regering komt zoals in spanje. met miljoenen werklozen +-22%. Nee ik denk dat voor de economie een rechtste regering beter is en als de economie eenmaal weer beter gaat zal het ook beter gaan voor de mensen, ook voor de minima 

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • Stalin

    Dit idee is door stalin al eens doorgevoerd een russische leider. Iedereen mocht een klein percentage van de winst houden. hij bazeerde voornamelijk zijn idee op het marxisme. maar heeft het aangepast. je moet het eens googlen

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • rechts

    Een rechtse regering maakt het leven voor heel veel mensen heel moeilijk om nog fantsoenlijk te leven. Liever een sociale regering die de lasten eerlijk verdeelt.Inplaats dikke bonussen te geven aan bankdirecteuren en andere hooggeplaatste heren zogenaamd,die alles verkeerd belegd hebben om zichzelf te verrijken met het geld van de belastingbetaler en de spaarders.Ben zelf best gelovig maar geloof absoluut niet in christelijke politiek die zijn ook voor de rijken en niet voor de armen,moest wel zo zijn maar helaas. Wat nederland nodig heeft is een echte linkse socialistische regering.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • belastingen

     @jongen 17/reply/dood/rood Er zijn twee belangrijke belastingen. De ene is de BTW. Iedereen betaalt evenveel BTW (19% meestal). Als jij dus een game koopt betaal jij 19% belasting, evenveel als een schatrijk iemand (neem aan dat jij dat niet bent). De tweede is I.B. dat is de inkomstenbelasting. Die belasting is voor iedereen verschillend, afhankelijk van je situatie en inkomen. In Nederland is de belasting behoorlijk progressief. Naarmate je meer inkomen hebt ga je ook steeds meer betalen.  Dat nog meer verhogen is zinloos, het hoogste tarief is al 52% Als je dus iets aan inkomenspolitiek wil doen kun je beter kijken naar de aftrekposten. Heel erg rijke mensen hebben vaak veel mogelijkheden om minder belasting te betalen. De bekendste is de hypotheekrenteaftrek. Ir.

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • reply @ liever dood dan rood

     Man, jou mening is helemaal nergens op gebaseerd. Misschien moet je meer weten van de achtergrond voor dat je er dieper op ingaat?    Grappig dat je geld wilt halen waar het niet zit, en dan heb ik het over criminelen dat andere daar zit wel iets (een klein beetje maar) in. Hoe kan je verwachten dat je een crimineel leeg kan zuigen. De meeste criminelen die daar zitten werken in de gevangenis om hun tandpasta en zeep etc. te kunnen betalen.   Een betere oplossing is de belasting verhogen en die inkomensafhankelijk maken!

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • Liever dood dan rood

    Ik zeg altijd maar; liever dood dan rood, want dat is toch bijna hetzelfde. Nee socialisme/communisme moeten we echt niet willen hier in Nederland.   Ook moet het huidige kabinet niet nog meer lasten op leggen voor de bevolking want dan geven de consumenten nog minder uit,   De regering moet zelf de broekriem aanhalen dus zelf minder uitgeven, stop nou eens met het uitgeven aan onzin bijv. Afghanistan, Somalië, ontwikkelingshulp (hebben we 60 jaar gedaan nu is het tijd voor andere landen om het over te nemen zoals China en de oliestaten) Kijk nou eens wat de immigratie kost, dat is echt niet vies, alle landen willen weten wat dat kost, en doe er iets aan. En we moeten gewoon minder aan de EU geven want dat is echt één grote Robin Hood organisatie, geld stelen van Noord europese landen en geven aan Zuid en oost europese landen. Verder moet ook het uitkeringstoerisme van Europese immigranten gestopt worden.   Maar zo kan er mss ook nog bezuinigd worden op het: koningshuis, de idiote declaraties binnen de 2e kamer, de landmacht, Andere vliegtuigen aanschaffen i.p.v. de idioot dure JSF bijv. de SAAB vliegtuigen (veel goedkoper en zonder haarscheuren in de vleugels) en bijvoorbeeld snoeien met het aantal politicussen dat een chauffeur heeft, Wachtgeld afschaffen, criminelen zo veel mogelijk laten opdraaien voor de kosten van bijv. gevangenis straf en andere kosten (zuig ze financieel maar leeg)   Door dit te doen kunnen wij studeren, wordt de zorg niet nog duurder en wordt Nederland financieel wat gezonder zonder dat de meeste mensen er onder leiden

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • hahaha

    Wat een grappige suggestie van jongen 15 jaar: met een linkse regering gaat het slecht, met een rechtse regering gaat het goed. Nergens op gebaseerd. Het is ook suf om problemen die zich in de laatste twintig jaar ontwikkeld hebben te koppelen aan de regering die er nu toevallig zit. Een groot deel van de problemen is immers begonnen met de regering Bush in de Vs, waar nu een democratische president is. Wel is het zo dat in moeilijke tijden mensen meer rechts en conservatief stemmen. En in de VS is het bijvoorbeeld zo dat de economie beter gaat bij een democratische president en congres dan bij een republikeinse. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten