Skip to content
7 reacties
277 weergaves

De wereld, hoe ik het zie in deze tijd de menselijkheid

Als ik om me heen kijk..   Zie ik steeds meer.. Mensen die opgefokt en gehaast zijn.. Ze zeuren,zeiken en zijn negatief over van alles.. Ze zijn onbewust van wat ze doen, gaan ze zich zorgen maken.. Gaan maar roken,drugs gebruiken, antidepresivia slikken en klagen.. Ze stoppen hun gevoelens weg en willen niet naar het gevoel gaan om het op te lossen..
Dan gebeurt hun iets of worden ze ziek..   Je ziet het steeds meer.. Leraren die niet lekker in hun vel zitten en daardoor minder goed les geven.. Werknemers die met veel fustratie naar hun werk gaan.. Ruzie met mensen die eerst je vrienden waren.. Ouders die elkaar niet meer leuk vinden en gaan scheiden.. Kinderen die problemen krijgen en niet lekker in hun vel zitten omdat de ouders er niet voor ze zijn.. Mensen die het leven niet meer zien zitten, geen uitweg kunnen vinden en zelfmoord plegen..   Het wordt steeds erger.. Heel de menselijkheid in deze tijd..   Natuurlijk zijn er ook mensen die het tegenovergestelde zijn, die mensen zie ik ook!
Maar dit is helaas hoe ik de meeste mensen zie..
Ik wou dat ik ze kon helpen..

Hoe denken jullie hierover?    

15 jaar
12 jaren geleden

7 Reacties

  • -

    Ja zeker, de mensen hebben geen resect voor de aarde. Ze doen echt maar wat lullen maar wat over anderen om er zelf beter van te worden ten minste dat denken ze. Soms is het heel moeilijk een gedachte te veranderen, daar heb ik zelf ervaring mee.. ook al gaat het thuis echt gewoon meer dan super! mijn ouders zijn er altijd voor me en vrienden ook. Toch heb ik me ook een tijdje rot gevoeld het kwam door school, omdat ik gewoon een buitenbeetje was. Maar inderdaad mensen moeten wat positiever doen en niet de god ganze dag maar wat zitten te keutelen.

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • the secret

    Je verwoord het perfect en zo zie ik de mensen om mij heen ook, ik was er zelf één van. Ik heb moeilijke tijden gehad en zag het vaak niet meer zitten, maar ik ben me gaan beseffen dat me verleden geen reden is om me nu nog steeds zo kut te voelen! En voor mensen die hun leven willen verbeter lees the secret! Ik heb hem ook gelezen en ik geloof nu meer in mezelf en dat je eigelijk door je gedachten je eigen leven creeert! Dus hoe rot jouw gedachtes zijn hoe rotter jij je gaat voelen dus denk pocitief en je leven zal een stuk mooier worden heb gemerkt dat het echt werkt! 

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • slecht

     Wat je zegt is helemaal waar, topicstarter. Maar ik zie de mens eigenlijk meer iets als dat totaal geen respect heeft voor de Aarde. We kappen de regenwouden maar verder op los, leggen snelwegen aan tussen bossen, mishandelen dieren, soms enkel en alleen voor luxe, en dus overbodige goederen, we maken hectares onleefbaar met onze kerncentrales die zo nu en dan eens in de lucht vliegen, enzovoort...

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • Ook

    Ik zie het ook zo. Maar ook anders. Ik ben blij dat ik deze site ken, hier merk je echt dat er ook nog donkere kanten zin in Nederland buiten je eigen "luizenleventje". Maar probeer zelf nog wel van het leven te genieten.
    Xx Kattniss

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • -

     haha, ik ben juist zo een die meestal alles vanuit de zonnige kant ziet :P probeer eens aardig te doen tegen deze mensen. maak eens een praatje met de genen waarmee het mogelijk is. ze zullen zich dan al een stuk beter voelen ;)

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • Schrijven van dit verhaal

    Wat rot voor je dat je thuis in zo'n situatie zit..
    Kan ik wat voor je betekenen?

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • dadum2

    Ik ben een van die mensen. Omdat het thuis een klotesituatie is waar ik wel zo'n beetje klaar mee ben. Dus klaag, zeik en zanik ik.   - BM.

    19 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten