Skip to content
49 reacties
473 weergaves

links of rechts

wat zijn de meeste eigenlijk links of rechts in de politiek geef je mening er over  

15 jaar
12 jaren geleden

49 Reacties

  • VRIJ SOCIAAL EN NATIONAAL!!! tegen kapitalisme, immigratie en communisme. voor eigen volk, cultuur en volksgezondheid.
    meer sport op schoolen meer Nationalistisch onderwijs en een krachtige staat. meer geld naar politie en herinvoering van de dienstplicht.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • SP is voor mij de enigste nog sociale partij.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • links, sp is geweldig :D
    heeft de beste standpunten.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik rechts en ik stem PVV

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb zowel rechtse als linkse standpunten, dus ik weet het niet. Als het gaat om immigratie, integratie, EU etc. ben ik extreem-rechts, en als het gaat om de grote van de overheid ben ik links.

    Ik ben dus nationaal-socialist, en dat kan niet worden geduid in rechts of links, maar veel mensen noemen het extreem-rechts.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • sp

    Stem SP de enige echte linkse partij die nog bestaat,en voor iedereen opkomt,geen afbraak sociale werkplaatsen waardoor duizenden mensen ongewild achter de geraniums verdwijnen,dat de party van de arbeid hun sociaal karakter verloren heeft weten we al jaren,Samson en Rutte die zullen ons hele sociaal beleid nog verder afbreken, de rijken zullen rijker worden,de graaicultuur van de bankdirecteuren gaat meer door zoals zoveel gegraai aan de top,ook in het bedrijfsleven,arbeiders worden de fabrieken uitgeschopt,en de manager krijgt een vette bonus boven zijn salaris van een miljoen,iedereen heeft recht op arbeid en om mee te doen in de samenleving,en geen voedselbanken meer,maar met deze regering zal dit nog erger worden,stem sp anders is het niet meer vol te houden straks in dit land waar we allaang niet meer trots op hoeven te zijn inmiddels, gelukkig is er nog 1 partij die zich aan zijn princippes houdt. stem SP.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • midden tot rechts

     D66, bestempel mezelf als rechts van het midden

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • werken moet weer lonen

          Wat is het belangrijkste in je leven?   Bij mij is dat dat ik een beetje fatsoenlijk kan leven, en het contact met mijn vrienden en familie. Daar word ik gelukkig van.   En ik denk dat dat voor de meeste van ons geldt. Ik denk niet dat geld de belangrijkste motor van handelen is. Daarom ben ik links niet rechts.   Het gaat maar net om de keuze de je maakt...    Maar vertel eens. Waarom gaan mijn ideeen niet werken, als ze in de praktijk, vandaag de dag, wel gewoon blijken te werken? Waarom zou er geen geld zijn voor extra verpleegkundigen, leraren of agenten als er wel geld is voor topinkomens van zorgmanagers, miljoenenreclames van ROC's of oorlogen in Afghanistan?   Het gaat maar net om de keuze die je maakt;).

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • @ 'Werken moet weer lonen'

    die jongen bedoelt waarschijnlijk dat er vandaag de dag heel veel mensen een uitkering hebben en dit wel goed vinden. en natuurlijk zijn er rijke mensen die zullen er ook altijd zijn en met jou idee dat je beter 3 mensen kan laten werken als 1 is een leuk idee maar het gaat in de praktijk NOOIT werken. dat komt simpelweg omdat dan alles te duur gaat kosten en dan kan je met je loon alsnog niet veel kopen. ook het idee van (s)links om de belasting voor rijke mensen te verhogen is een goed idee maar gaat NOOIT werken omdat zodra je die belasting verhoogd mensen gaan verhuizen naar andere landen waar rechts de leiding heeft. gevolg : je krijg i.p.v. meer belasting minder belasting binnen.

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • 'Werken moet weer lonen'

    @Volkspartij voor Vrijheid en Democratie   Vriend. Als jij vindt dat 'werken weer moet lonen', dan zou ik maar heel snel stoppen met 'absoluut rechts' te zijn. Werken loont niet meer, en dat komt door Rechts. Want het komt door Rechts dat verpleegkundige in het Gelre ziekenhuis keihard werken en nauwelijks loon krijgen, terwijl de luie top die niets doet dan praten ermet 7,5 miljoen euro er van door kunnen gaan. En het komt door Rechts dat er werklozen zijn, omdat Rechts vind dat alles en iedereen zoveel mogelijk winst moet maken. En als je ondernemer bent, dan maak je meer winst als je 1 iemand in dienst hebt die tegen een minimumloon de longen uit z'n lijf werkt dan wanneer je 3 mensen in dienst hebt die op een normaal tempo werken.   Als je echt wil dat werken weer loont en als je echt vind dat iedereen die kan werken moet werken, dan is er maar één partij die met oplossingen komt, één ECHTE Volkspartij voor Vrijheid en Democratie en dat is niet jouw VVD met onze SP.

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • @ lees dit

    van een hoop van deze mensen is het nogal logiesch dat ze links zijn... een aantal komen er namelijk uit de politiek ! bijv: Obama, bill clinton, en vergeet vooral wim kok van de pvda niet ! een van zijn beloftes was dat het kwartje van kok tijdelijk was... niet dus! iedereen arm of rijk betaald dat nu nog als hij benzine gaat tanken de beloftes van de linkse partijen geloof ik sws niet. hun standpunten zijn wel goed maar alleen jammer dat de meeste standpunten onuitvoerbaar zijn omdat ze gwn te veel geld kosten. maar daar hebben ze al lang geleden iets op bedacht : lenen. iets waar we nu nog steeds last van hebben. je moet een land runnen als een bedrijf : probeer zo veel mogelijk te verdienen met zo min mogelijk geld!!!!

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • Links - SP

    Mochten er jongeren geïnteresseerd zijn in de SP, vrijdagavond 27 juli is er een avond georganiseerd voor jongeren. Zie de website van SP Nop voor meer informatie :)

    23 jaar
    12 jaren geleden
  • Reatie op vorige bericht

    @Volkspartij voor vrijheid en democratie. Gelukkig denkt de SP daar net zo over. Iedereen die kan werken moet ook werken en iedereen die wil leren moet ook kunnen leren. Arm of rijk.

    23 jaar
    12 jaren geleden
  • Volkspartij voor vrijheid en democratie

    Ik ben absoluut rechts. Ik vind dat iedereen die kan werken, moet werken. Werken moet weer lonen.  

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • lees dit

    MANDELA,GHANDI,OBAMA,MICHAEL JACKSON,OPRAH WINFREY,BILL CLINTON,TONY BLAIR,MARTHIN LUTHER KING,ELVIS,ELTON JOHN,DIANA ROSS,VADERTJE DREES,WIM KOK,ALLEMAAL WAREN LINKS

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • Overheid is het probleem.

    Kapitalisme, al een tijdje een woord wat sommige mensen de strot uitkomt, is het niet? Toch is het wel grappig, want het systeem wat wij nu hebben kun je totaal geen kapitalisme noemen.   Er is wel degelijk een grote rol van de overheid weggelegd in ons systeem, enorme reguleringen, bereaucratiseringen, schaalvergrotingen en managment lagen.   Dankzij de 'democratie'. Wat in feite de dictatuur van de meerderheid is, 51% ja betekend een meerderheid, dus geldig.   Het is deze manier van de invulling van het systeem wat zoveel onvrede veroorzaakt, onder andere aangevuld met het volgende:   - Corporatisme - Regulering - Belastingdruk - Wantrouwen   Waarom zijn de banken niet gewoon failliet gegaan? Het antwoord : Corporatisme. Overheden hebben 'handjeklap' o.a. banken gedaan zodat de overheid hun burgers kon controlen. Was jij niet bij een bank? dan ook geen loon. In een zuiver kapitalistisch systeem waren deze banken gewoon failliet gegaan, maar de overheid had er een dusdanig aandeel in, dat het gewoon niet mogelijk was. Hetzelfde met pensioenfondsen, gedwongen pensioenpremies, en zij maar gokken met ons geld, en wij betalen nu de rekening, daarom is de arbeider de dupe van dit nep, gerugeleerd kapitalisme.   Je kunt altijd weer terugvallen op de overheid, socialisten komen met de term 'het is de schuld van het neoliberalisme!' in feite bestaat dat helemaal niet, die term is zelf verzonnen door de socialisten die in de jaren 90 'de derde weg' uitvonden. Het grote probleem is corporarisme, nep-privatiseringen.   NS Geprivatiseerd? Dacht het niet, ze hebben nog steed 90% van al het spoor in handen, dus je kunt helemaal niet concureren tegen de NS, en de overheid steunt dit monopolisme, een schande!   De enige ECHTE privatiseringen die zijn gelukt, zijn de post en telecom maatschappijen, want aanbieders zat met verschillende prijzen, en u krijgt nog steeds elke dag uw post.  
     

    20 jaar
    12 jaren geleden
  • Jippie!

    :-)

    22 jaar
    12 jaren geleden
  • helder!

    @J22 Helder! En ... in september mogen we weer :-) Ir.

    22 jaar
    12 jaren geleden
  • Dank!

    Oprecht dank voor de info! Ik hou me er vanaf nu verder buiten... de partij waarop ik stem en die zaken behandelt waar ik werkelijk belang aan hecht heeft niets te maken met de discussie. En dus heeft het weinig zin om hier nog op te reageren. Maar ik zal het zeker met veel interesse blijven volgen :)

    22 jaar
    12 jaren geleden
  • Wiegel ...

    @J22 Het is soms nuttig en ook leuk om de tijd te nemen en in de geschiedenis van de politieke feiten te duiken.   Wiegel (VVD) beschuldigde PvdA leider Den Uyl er van voor Sinterklaas te spelen. Na de regering Den Uyl kwam het kabinet CDA/VVD van Van Agt en Wiegel. Zij zouden gaan puinruimen. Na 4 jaar Van Agt - Wiegel blijkt de Staatsschuld te zijn verdubbeld! Wiegel is daar zelfs nu nog niet op aan te spreken. Mores: luister niet naar wat er geroepen wordt maar kijk naar de feiten. Luister niet naar wat een politieke partij roept maar kijk naar wat voor jou belangrijk is in hun stemgedrag in deTweede Kamer tijdens de afgelopen jaren. Ir.

    22 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten