Skip to content
10 reacties
1226 weergaves

Bang voor werk

Ik doe een richting met kantoor en verkoop en heb dus al namelijk een aantal stages gedaan in winkels. Mijn probleem is dat ik dit enorm haat en ik ben enorm bang dat ik de rest van mijn leven moet spenderen aan arbeid, deadlines, stiptheid etc... om vervolgens te sterven zonder iets leuks te hebben gedaan. Ik hoor niet vaak mensen dit zeggen en ik vraag me nu dus af of dit normaal is en als dit niet zo is graag advies

17 jaar
3 jaren geleden

10 Reacties

  • En dan klaag je over een kantoor baantje? Het liefst zou ik zo'n jongen als jij meenemen naar mijn werk. Lekker 25 kilo zakken naar etage 5 van de steiger lopen. Wel via het ladderje he.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Klaploper, niets willen doen en Luc willen leven, je bent pas 17, als dat nu al zo begint heb ik weinig vertrouwen erin dat het met jou goed komt!

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Mss is deze richting niet jouw ding. Denk na over werk dat jou wel leuk lijkt om te doen. Beetje in de richting van jouw hobby’s.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Wordt schrijver, schrijf een bestseller die ook nog verfilmd wordt en wordt steenrijk. Simpel toch?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Nee, dit is niet normaal en je zou een flinke schop onder je kont moeten hebben. Voor niks komt de zon op en verder moet ervaring
    Maar gerust, mocht je niet willen werken, hoeft niets hoor? Maar kijk dan niet jaloers naar andermans spullen en laat de maatschappij niet opdraaien voor jou tekortkomingen. Kortweg; leef je leven maar niet op mijn zak!!!

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik herken jou gevoelens. Ook heel lang gehad. Tot ik voor een de arbeidsongeschikt raakte en hierdoor de ruimte en de tijd had te kijken wat ik echt leuk vind. Nu van mijn hobby mijn halve werk gemaakt en deels nog WIA.

    Mijn advies ga iets zoeken wat je echt leuk vind! Anders hou je het maar een paar jaar vol

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • "Alles wat leuk is kost geld. Alles waar je geld voor krijgt = werk = niet leuk." Dat is een hele negatieve visie J18 en dat op jouw leeftijd! Zit jij nog op school of werk je en heb je daar die visie ontwikkeld? Blijkbaar heb jij het verkeerde beroep gekozen of op een bepaald moment de verkeerde beslissing genomen. Er zijn gelukkig heel wat mensen voor wie hun werk de kern en de inspiratie van hun bestaan is. Zijn er echt geen dingen te bedenken die jij zou kunnen en die jij met plezier kan doen?

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Alles wat leuk is kost geld.
    Alles waar je geld voor krijgt = werk = niet leuk.
    Daarom zijn er weekenden, vrije dagen en vakantie.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • J17, als je nu al een hekel hebt aan het werk waar je voor wordt opgeleid moet je je afvragen of je wel de juiste richting hebt gekozen. Je kan nu nog switchen. Maar houdt er rekening mee dat elk werk leuke en vervelende kanten heeft. Je moet er zelf wat van maken en er plezier in hebben want het gaat je een flink aantal dagen van je leven kosten. Maar je klinkt een beetje alsof werken, in welke vorm dan ook, je tegen staat. Maar met alleen maar doen waar je zin in hebt kom je er niet en ik denk dat het al snel ook niet leuk meer is. Bedenk eerst eens goed wat je nu eigenlijk wilt.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Je hebt een studie gekozen en nu je praktijkervaring opdoet blijkt dat het anders is dan wat je verwacht had. Dat is natuurlijk heel erg vervelend, maar je moet in de gaten houden dat jij straks als jij je diploma hebt kan kiezen wat je er mee doet.
    Dat je bang bent te sterven zonder iets leuks meegemaakt te hebben is wat dramaqueen achtig, je werk is maar een aspect van je leven. Nu zit je op school, zijn er daarnaast geen andere dingen waar jij plezier aan beleefd of zit jij alleen maar in je eentje op je kamer als je niet naar school hoeft?

    Voor heel wat mensen is het werk niet het leukste of het spannendste wat ze doen maar daarnaast hebben ze hun gezin, hun vrienden, hun liefhebberijen waar ze plezier aan beleven. Als je een spannend leven wilt hebben moet je bij de mariniers gaan, maar dat is niet voor iedereen een optie.
    Wat jij zou kunnen doen is voor jezelf beginnen met de kennis die jij nu aan het verwerven bent. Dan ben je eigen baas en kan je zelf je deadlines enzovoorts bepalen.
    Ik ken iemand die stage liep bij een telefoonwinkel als elektronica stagiair. Hij dacht, dat kan ik ook wel en is voor zichzelf begonnen. Nu heeft hij een bloeiende onderneming. Dat is ook niet voor iedereen weggelegd, maar straks als jij je diploma hebt dan heb je keuzes.

    Je vraagt om advies. Ik ga je niet zeggen doe dit of doe dat. Hierboven heb je al iets om over te denken. Bedenk dat jij de baas bent over je leven en hoe ouder je wordt, hoe meer vrijheid je krijgt om te doen wat je leuk vindt. Probeer je los te maken van materialistische verlangens. Nieuwe telefoon, nieuwe kleren, nieuwe computer, echt nodig? Hoe minder geld jij nodig hebt om van rond te komen, des te meer ben jij baas over je leven en kun je doen wat je leuk vindt.

    Heb je een goede vriend of vriendin? Praat daarmee eens over dat soort dingen. Jullie dromen, wat jullie van het leven verwachten en wat je zou willen gaan doen. Misschien brengt het je op ideeen. Microsoft, Apple en Facebook zijn ook zo begonnen.

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten