Skip to content
4 reacties
930 weergaves

Ik wil model worden

Ik wil heel graag model worden maar nemen ze ook dikkere jongens voor model. Ik heb een advertentie gezien op internet voor onderbroeken model zou dat wat voor mij zijn

Ik weeg 89 kilo
Hebben jullie ervaring

18 jaar
2 jaren geleden

4 Reacties

  • Ik ben zelf ingeschreven bij een castingburo. Ik mag hier geen reclame maken maar als je googled kun je er wel een paar vinden, ik zit bij een hele grote ;) Ik heb best al veel opdrachten gehad, meestal als figurant voor film of voor reclame, ook hartstikke leuk. En ze hebben echt alle soorten en maten nodig, dus gewoon doen. Alleen als je speciaal alleen maar kleding wilt doen is de keus natuurlijk beperkter en zul je minder opdrachten krijgen. Verdient trouwens bijna niks maar gewoon hartstikke leuk om te doen!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat moet je inderdaad bij die bureau's zelf vragen: wat hun normen en contracten zijn.

    Meestal nemen ze slechts mensen met bepaalde standaardmaten, zodat ze al hun kleren slechts eenmaal moeten maken en die dan voor iedereen passen. En ja, gewoonlijk nemen ze slankere mensen, omdat je op foto sowieso al 10kg zwaarder lijkt dan in het echt, zeker als je een beetje opzij van het beeld staat. Dat is optische vervorming door de lens, door de lichtbreking, maar hoe dat precies zit, weet ik niet. Moet je eens op internet zoeken.

    Ik zou al niet in aanmerking komen wegens te klein, en niet mooi glad gepolijst genoeg.

    Ze nemen meestal gezonde, mooie mensen. Reclame moet aanzetten tot dromen, en dromen tot kopen. Als ze mensen met littekens, kankergezwellen, huidziekten, afhangende vetkwabben; en ziek en ongelukkig uitziende mensen zouden nemen - dus het gemiddelde straatbeeld - dan zou niemand die producten willen kopen en daarmee geassocieerd willen worden. Ze proberen met reclame een paradijs voor te spiegelen.

    Maar er zijn een paar alternatieve bureau's die heel bewust mensen van niet-standaard leeftijden en maten kiezen. Soms zie je dat voorbijkomen in de krant. Daar heb je wellicht wel een kans, als je een toffe gast bent. Dus overal gaan rondvragen maar.

    Bij reclame voor technische producten voor de industrie is het heel anders: daar gaat het om de specificaties van het product, niet om die van het fotomodel. Idem bij technische videoclips met handleidingen en zo. Daar zit je meer in de rol van demonstrator en presentator. Daarvoor nemen ze wel gewone mensen, niet perfect, mits die sympathiek en vlot overkomen. Misschien is dat iets voor jou? Maar je gaat daar niet rijk mee worden.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Moet je bij bureaus vragen

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • En hoe lang ben jij

    16 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten