Skip to content
6 reacties
1254 weergaves

Ontslagen (proeftijd per direct stopgezet). Weet niet meer wat te doen.

Ik was vorige week begonnen bij mijn nieuwe baan als fotograaf. Ik moest er even aan wennen aangezien ze een andere camera en opnametechnieken gebruiken. Ik heb op mijn eerste dag al uitgelegd dat ik een beetje verlegen/stil ben omdat ik er even aan moest wennen hoe alles daar gaat. Wat ze zeiden te begrijpen. Blijkbaar een week later gaven ze er niets meer om en ontsloegen ze me omdat ik te stil was en niet genoeg in het team paste. Dat klinkt zowiezo als een bullshit reden. Ik weet dat er meer achter speelt dan wat ze mij vertellen. Weet je wat mij het meeste irriteert? Ze hebben elke collega van mij erover geïnformeerd, maar besloten toch te wachten om het me op het laatste moment te vertellen (5 minuten voordat de studio sluit) plus me nog steeds een dag daarvoor 4 uur te laten reizen (2 uur trein heen en 2 uur trein terug) voor een introductietraining (die iedere nieuwe medewerker moet volgen) bij een andere studio van het bedrijf. Uiteindelijk voor niks dus... Ook al is het een klein team op onze locatie. Het is niet oké om achter de rug van mensen over dat soort dingen te praten terwijl ze dagelijks het hebben over "elkaar blindelings vertrouwen". Dit is meer een rant post. Maar ik voel me gewoon verraden en weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Mn studie loopt slecht door mentale problemen. Mn vorige baan had ik ontslag van genomen omdat ik in de fotostudio zou werken en dan eindelijk zou ontsnappen uit een toxic werkplek na 3,5 jaar. Dat is dus uiteindelijk een grote fout geweest want nu zit ik zonder een baan na volgende week (dan is de periode na ontslag over bij die supermarkt). Ik hoopte eindelijk een baan te hebben die bij mijn passie voor fotografie paste, waar ik nieuwe dingen kon leren en deed knetterhard mn best om het zo goed mogelijk te doen. Maar zelfs dat is blijkbaar te veel gevraagd in deze tijden. Ondertussen heb ik al een geautomatiseerd berichtje gekregen ter bevestiging van het stopzetten van de proeftijd en zijn al mijn accounts en contactmethodes een half uurtje na dat stopzet-gesprek weggehaald. Want zo snel vervangbaar ben ik blijkbaar dus... Tja ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Sinds ik daar weg ben voel ik me echt down. Heb nauwelijks eetlust meer en geen motivatie meer om zelfs nog mn bed uit te komen. Ik heb ook gewoon geen puf meer om ergens te solliciteren want bij elke zoekopdracht die ik doe, kom ik gelijk bovenaan datzelfde bedrijf tegen omdat die precies overeenkomt met mijn locatie en recente zoekopdrachten.

22 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • Blij te lezen dat je al begonnen bent met de verwerking van deze opdoffer en dat je niet bij de pakken blijft zitten en dat we er beetje konden helpen om je moreel op te krikken. Zo heeft het forum weer maar eens zijn nut bewezen. Het ga je goed.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Hi. TS hier. Enkele daagjes later is het nu en ik ga gelukkig weer beetje de goeie kant op mentaal na die dag. Helaas denk ik nog wel redelijk vaak aan die baan, maar gelukkig al veel minder dan eerst. @M19. Ik heb een vermoeden dat ik dat ook uitstraal. Ik had helaas die laatste dag al slecht nieuws rondom een familielid gekregen in de ochtend. Dus dat hielp niet helemaal mee. @J21 Ik denk dat het hier ook zo was. Ik werd al wel verteld dat ze het niet eerder wilde vertellen omdat ze het een moeilijke "confrontatie" zouden vinden. En waarschijnlijk ook omdat het dan ten koste zou gaan van mijn prestaties die dag als ze het me eerder zoude vertellen. @J23 Thanks voor je reactie! Ik ga zowiezo niet opgeven en zal ook gewoon doorgaan met mijn fotografiehobby. @J21. Dat zou kunnen. Ik heb overwogen om desnoods bij Coolblue te soliciteren.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Hug zoiets is altijd kut, zelf ook aantal keer gehad. Maar dit is maar even geweest dus je komt er wel weer overheen. Laat het achter je zoek gewoon wat anders,er zijn echt wel betere werkgevers. Misschien een tip voor je. Zoek eerst een baantje die wat minder van je eist. Afhankelijk van je situatie natuurlijk of dat kan. Dan is het wat minder gedwongen en gespannen. En waar je ook wat mensen van je leeftijd hebt en bij je passen. Verkoper in een telefoonwinkel bijvoorbeeld, veel mede studenten, daar heb ik zelf de leukste collega's gehad.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Afwijzing is het ergste gevoel dat je kunt overkomen. Het duurt vaak een tijd voordat je daar weer overheen bent, blijf niet hangen in die ervaring. Zorg dat je plezier blijft houden in fotografie en doe daar nog meer ervaring in op. Met meer ervaring daarin krijg je meer zelfvertrouwen, dat ga je dan ook uitstralen. Als je voor een baas gaat werken moet je kunnen functioneren in een team er wordt dan een open sociale houding verwacht van jou. Als je dat moeilijk blijft vinden zou je voor jezelf kunnen beginnen.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Tja TS, ontslagen worden kan hard aankomen. Ik voel met je mee. Een stomp in je maag. Er is veel schijnheiligheid in het bedrijfsleven. Degene die ontslagen gaat worden is altijd de laatste die het weet. Dat doen ze om pijnlijke confrontaties te vermijden. En vooral om wraak te voorkomen. Dat de ontslagene dingen zou saboteren en bedrijfsgeheimen, klantendossiers en andere gevoelige informatie zou kopiëren en mee naar de concurrentie stappen. Of naar de belastingdienst. Je mag dat niet beschouwen als iets wat tegen jou persoonlijk gericht is. Het is (helaas) de gebruikelijke manier van ontslag. Maar het komt idd hard aan. Logisch dat je nu even K.O. bent maar straks krabbel je heus weer overeind hoor. Neem even een sabbatical maand en laat alles rustig bezinken. En dan met frisse moed weer volop solliciteren. Maar nu eerst rust in je hoofd brengen. Succes. Komt goed.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Heel erg ruk

    Helaas niks aan te doen, voor jou stom maar in proeftijd kunnen ze gewoon bepalen of ze je in het team vinden passen helaas wat dat niet zo. Je geeft aan niet goed in je vel te zitten maybe straal je dat ook uit?

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten